Omenamehun mehustus

Uudenkylän Mehulassa mehustetaan marjojen, hedelmien ja juuresten lisäksi suuria määriä omenamehua vuosittain. Mehustus tehdään ammattitaidolla ja vankalla yli 20 vuoden kokemuksella. Valmistamme omenamehun puristusmenetelmällä ja näin omenasta saadaan irti tuore vitamiinipitoinen ja hyvänmakuinen mehu.

Toiveidesi mukaan pakkaamme mehun lasi- tai muovipulloihin tai hanapakkauksiin. Mikäli mehua ei kuumenneta eli pastöroida, se on säilytettävä pakasteena. Sulatuksen jälkeen mehu säilyy jääkaapissa noin 4 vrk. 

Pastöroitu mehu säilyy lasipulloissa noin vuoden viileässä ja hanapakkauksissa mehu on mahdollista säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojattuna. 

Halutessasi voit tuoda omat hyvin pestyt tai uudet pullot tai hanapakkaukset. Mehulassa on myynnissä 0,5 ja 1 l. lasipulloja sekä 2 , 3 ja 5 litran hanapakkauksia.

Kuinka mehustus toimii?

Varaa aika

Mehustus alkaa varaamalla aika Uudenkylän Mehulaan. Ajanvarauksen voit tehdä ma – la klo 10 – 13 välillä soittamalla 040 5710 780.

Ennen soittoa on hyvä selvittää, kuinka paljon aiot mehustaa. Omenoissa hyvä nyrkkisääntö on, että yksi banaanilaatikollinen on 20 kg ja mehua siitä saa noin 15 litraa. 

Kun tuomasi omenat on punnittu, selviää suunnilleen kuinka paljon mehua tulet saamaan.  

Tuotko omat pullot tai astiat? 

Mikäli sinulla on tasakokoisia pulloja tai astioita joihin haluat mehusi, niitä voidaan käyttää kunhan ne on hyvin pestyt ja niihin on virheetön kumikorkki.

Useimmat mehustajat ovat siirtyneet hanapakkauksiin. Mehun säilyvyys näissä on todella hyvä ja hanapakkaus on kevyt, helppokäyttöinen ja siisti.

Saavu Mehulaan

Omenat ovat mehustukseen parhaimmillaan ennen syöntikypsyyttä. Kesälajikkeiden mehustus alkaa usein jo elokuun alussa ja viimeisiä talvilajikkeita puristetaan marraskuussa.

Kun omenan siemenet ovat alkaneet aavistuksen tummua ja omenat ovat käteen napakoita, on oikea aika mehustukselle. Omenat suositellaan poimittavan pahvi- tai reiällisiin muovilaatikoihin. Saadaksesi raikasta mehua omenoiden tulee olla siistissä kunnossa ja roskattomia. Huuhdo ne omenat jotka ovat maassa likaantuneet. Älä leikkaa omenoita, ne alkavat pilaantua välittömästi.

Ylikypsistä eli pehmeistä, tummasiemenisistä omenoista irtoaa vain vähän mehua. Varaa siis aikasi ajoissa!

Kuinka löydän Mehulaan?

Uudenkylän Mehula sijaitsee Päijät-Hämeessä loistavien yhteyksien varrella. Helsingistä matkaa tulee vain reilu tunti ja Tampereeltakin alle kaksi tuntia. Mehustamo sijaitsee 20 kilometriä itään Lahdesta, heti valtatie 12 varrella. Tarkat ohjeet näet täältä.

Nouda valmis mehusi!

Tuodessasi omenat voimme sopia mehujen noudosta tai laitamme sinulle tekstiviestin, kun mehusi on valmista.

Tervetuloa noutamaan, raikas mehu odottaa sinua valmiina! Voit maksaa mehusi käteisellä tai helposti MobilePaylla.

Kauanko mehuni säilyy?

Pastöroitu omenamehu kestää säilytyksen huoneenlämmössä, valolta suojattuna jos se on pakattu hanapakkaukseen. Hanapakkausmehu pysyy käyttökelpoisena jääkaapissa useita viikkoja. Pastöroitu pullotettu omenamehu säilyy avattuna noin viikon.

Tuorepuristetut pastöroimattomat mehut säilyvät pakasteessa, mutta sulamisen jälkeen mehu on säilytettävä jääkaapissa ja käyttöaikaa sillä on noin 4 vrk.

Tuoremehussa ovat vitamiinit ja aromit tallella. Saat todellista terveysjuomaa omasta puutarhasta! Kaikista metsä- ja puutarhamarjoista voit teettää juuri omaan makuusi sopivaa vitamiinirikasta mehua. Kaada mehu lasiin ja nauti!

Kesän parhaat mehustusajat menevät nopeasti, joten varaa omasi nopeasti. Ajanvarauksen teet helposti soittamalla ma – la klo 10 – 13 numeroon 040 5710 780.