Mehustus

Uudenkylän Mehula on täyden palvelun mehustamo, jossa mehustaminen tehdään ammattitaidolla ja vankalla yli 20 vuoden kokemuksella. Meillä voit valmistuttaa mehua omista marjoista, omenoista ja juureksista.

Uudenkylän Mehulassa valmistamme sekä tuoreet että pakastetut marjat, hedelmät ja juurekset tuoreiksi ja raikkaiksi mehuiksi. Voit tuoda mehustukseen käytettävät raaka-aineet ja noutaa valmiin mehun myöhemmin.

Toiveidesi mukaan pakkaamme mehun lasi- tai muovipulloihin tai hanapakkauksiin. Mikäli mehua ei kuumenneta eli pastöroida, se on säilytettävä pakasteena. Sulatuksen jälkeen mehu säilyy jääkaapissa noin 4 vrk. 

Pastöroitu mehu säilyy lasipulloissa noin vuoden viileässä ja hanapakkauksissa mehu on mahdollista säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojattuna. 

Halutessasi voit tuoda omat hyvin pestyt tai uudet pullot tai hanapakkaukset. Mehulassa on myynnissä 0,5 ja 1 l. lasipulloja sekä 2 , 3 ja 5 litran hanapakkauksia.


Kuinka mehustus toimii?

Varaa aika

Mehustus alkaa varaamalla aika Uudenkylän Mehulaan. Ajanvarauksen voit tehdä ma – la klo 10 – 13 välillä soittamalla 040 5710 780.

Ennen soittoa on hyvä selvittää, kuinka paljon aiot mehustaa. Marjoja tarvitaan minimissään kolme täyttä ämpäriä ( n. 20 kg) Marjamehuihin voidaan lisätä asiakkaan makumieltymyksen mukaisesti sokeria.

Omenoissa hyvä nyrkkisääntö on, että yksi banaanilaatikollinen on 20 kg ja mehua siitä saa noin 15 litraa. 

Kun tuomasi marjat tai omenat on punnittu, selviää suunnilleen kuinka paljon mehua tulet saamaan.  

Tuotko omat pullot tai astiat? 

Mikäli sinulla on tasakokoisia pulloja tai astioita joihin haluat mehusi, niitä voidaan käyttää kunhan ne on hyvin pestyt ja niihin on virheetön kumikorkki.

Useimmat mehustajat ovat siirtyneet hanapakkauksiin. Mehun säilyvyys näissä on todella hyvä ja hanapakkaus on kevyt, helppokäyttöinen ja siisti.

Saavu Mehulaan

Kun olet varannut ajan marjojen mehustukseen, voi poimintasesonkia helpottaa seuraavasti. Ensiksi poimitut marjat kannattaa pakastaa ja viimeisenä poimitut käyvät mehustukseen tuoreeltaan. Voit pakastaa marjat muovipusseissa tai ämpäreissä. Pakastemarjat on hyvä ottaa sulamaan reilu vuorokausi ennen Mehulaan tuloa ja ne säilyvät hyvinä mehustukseen saakka. 

Kovakuoriset marjat eivät mehustu samalla tavalla kuin nestemäiset marjat, joten pakastus on niille hyvä. Maistuvien mehujen salaisuus on hyvät raaka-aineet, joten vanhoja marjoja ei voida käyttää mehustuksessa.

Marjoja ei tarvitse perata. Mustaherukka ja raparperi suositellaan pakastettavan ennen mehustusta.

Omenat ovat mehustukseen parhaimmillaan ennen syöntikypsyyttä. Kesälajikkeiden mehustus alkaa usein jo elokuun alussa ja viimeisiä talvilajikkeita puristetaan marraskuussa.

Kun omenan siemenet ovat alkaneet aavistuksen tummua ja omenat ovat käteen napakoita, on oikea aika mehustukselle. Omenat suositellaan poimittavan pahvi- tai reiällisiin muovilaatikoihin. Saadaksesi raikasta mehua omenoiden tulee olla siistissä kunnossa ja roskattomia. Huuhdo ne omenat jotka ovat maassa likaantuneet. Älä leikkaa omenoita, ne alkavat pilaantua välittömästi.

Ylikypsistä eli pehmeistä, tummasiemenisistä omenoista irtoaa vain vähän mehua. Varaa siis aikasi ajoissa. 

Mutta kuinka löydän Mehulaan?

Uudenkylän Mehula sijaitsee Päijät-Hämeessä loistavien yhteyksien varrella. Helsingistä matkaa tulee vain reilu tunti ja Tampereeltakin alle kaksi tuntia. Mehustamo sijaitsee 20 kilometriä itään Lahdesta, heti valtatie 12 varrella. Tarkat ohjeet näet täältä.

Nouda valmis mehusi!

Tuodessasi marjat tai omenat voimme sopia mehujen noudosta tai laitamme sinulle tekstiviestin kun mehusi on valmista.

Tervetuloa noutamaan, raikas mehu odottaa sinua valmiina! Voit maksaa mehusi käteisellä tai helposti MobilePaylla.


Kauanko mehuni säilyy?

Pastöroidut marjamehut, pakkauksestaan riippumatta, on säilytettävä viileässä avaamattominakin. Pastöroimaton säilytetään pakasteessa.

Pastöroitu omenamehu kestää säilytyksen huoneenlämmössä, valolta suojattuna jos se on pakattu hanapakkaukseen. Hanapakkausmehu pysyy käyttökelpoisena jääkaapissa useita viikkoja. Pastöroitu pullotettu omenamehu säilyy avattuna noin viikon.

Tuorepuristetut pastöroimattomat mehut säilyvät pakasteessa, mutta sulamisen jälkeen mehu on säilytettävä jääkaapissa. Sulatet mehut säilyvät jääkaapissa noin 4 vuorokautta.

Tuoremehussa ovat vitamiinit ja aromit tallella. Saat todellista terveysjuomaa omasta puutarhasta! Kaikista metsä- ja puutarhamarjoista voit teettää juuri omaan makuusi sopivaa vitamiinirikasta mehua! Parhaiten mehu maistuukin omista marjoista ja omenoista mehustettuna.

Kesän parhaat mehustusajat menevät nopeasti, joten varaa omasi nopeasti. Ajanvarauksen teet helposti soittamalla ma – la klo 10 – 13 numeroon 040 5710 780.